Menu - Tarnobrzeg, Mielec, Sandomierz, Stalowa Wola, podkarpacie, Rzeszów, Karczma Jorgula

603 650 501

607 597 634

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

wzorek2

czym chata bogata..., czyli kulinarna rozpusta w Jorguli

Specjalnością Karczmy Jorgula są potrawy kuchni staropolskiej, oparte na oryginalnych przepisach naszych babek i prababek, które dzięki pewnym modyfikacjom i małym tajemnicom naszych kucharzy przygotowywane są a la carte zawsze ze świeżych produktów.

Na własne potrzeby i nie tylko wypiekamy chleby, bułki, ciasta oraz torty, wyrabiamy swojskie wędliny, pasztety, sery, smalce oraz inne przetwory.

Na dobry początek dnia – śniadaniepolecamy między innymi chrupiące pajdy naszego chleba zapiekane w naszym piecu ze swojską wędliną i żółtym serem podane w towarzystwie sałat przeróżnych a dla pokłóconych z mięsem przepyszny wiejski twarożek ze świeżymi warzywami lub naleśniki z serem.

Wśród przystawek każdy znajdzie coś dla siebie, między innymi „Surowiznę” – delikatne płatki polędwicy wołowej oprószone płatkami parmezanu, „Pieczone Gruszki”, Carpaccio z buraków i pomidorów lub wyśmienite sałatki, komponowane ze świeżych warzyw, sałat, serów, mięs i ryb.

Miłośników zup zapraszamy na swojski żur z jajem i kiełbasą, przepyszny bulion z kołdunami, wykwintną zupę grzybową z leśnych grzybów lub wyborną kwaśnicę na żeberkach.

Zachęcamy Was, Mili Goście do skosztowania potraw kuchni chłopskiej takich jak „Hreczanki” – kruche pierożki z mąki gryczanej nadziewane grzybami leśnymi lub suszonymi pomidorami i serem feta, pieczone w naszym piecu, czy też „Kotlety Grzybowe” podawane na sosie ziemniaczanym. Wśród potraw kuchni szlacheckiej warto zwrócić uwagę na doskonałe steki, zawijasy schabowe faszerowane grzybami leśnymi, czy pierś z kurczaka faszerowaną winogronami, serem Dor Blue i Camembert oraz wiele innych potraw z wieprzowiny, drobiu, wołowiny i ryb.

Na amatorów słodkości czekają gościmy wiejskimi ciastami, lodami z ciepłymi malinami. Szczególnie polecamy pieczone jabłuszko z delikatnym twarożkiem i orzechami podane na gorącym sosie waniliowym…

Nie zapomnieliśmy i o naszych Najmłodszych Gości, dla których przygotowaliśmy osobne menu z ulubionymi przez Nich potrawami.

Kulinarna rozpusta nie może się jednak obejść bez dobrego trunkupolecamy, więc świeżo wyciskane soki, coś z bąbelkami i bez bąbelków a na poprawę humoru i wyostrzenie apetytu złociste piwa, miody, wina i gorzałki. Na szczególne okazje znajdzie się w naszej piwniczce wyśmienity szampan oraz wina musujące.

Dla zainteresowanych prześlemy naszą Kartę Menu w wersji elektronicznej.

Agrofurtekdariodjmetro-group

Ta strona używa cookie m. in. w celach statystycznych. Dowiedz się więcej na ich temat i o zmianie ustawień w przeglądarce.
Korzystając z niniejszej strony, wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Karczma Jorgula w Nowej Dębie to doskonała gastronomia, profesjonalny catering oraz obsługa imprez okolicznościowych i wesele.

2008 - 2017 Karczma Jorgula | realizacja medox.pl